کیفری

خانه / مقاله

یکی از مسئله هایی که ممکن است انسان با آن روبه رو شود جرائم و شکایات کیفری میباشد.در دنیایی زندگی میکنیم که ممکن است با این جور مسائل مواجه شویم.ما در این مقاله سعی داریم که انواع جرائم و شکایات کیفری برای شما دوستان توضیح دهیم.همچنین میتوانید با موسسه ثبت غدیر تماس حاصل کنید و مشاوره رایگان بگیرید.

تعریف شکایت کیفری

به شکایتی که از شخص متخلف که فعالیت او براساس قانون اساسی کشور جرم باشد. همچنین قاضی بتواند برای جرم او،مجازات تعریف شده در قوه  قضاییه تعیین کند،شکایت کیفری میگویند.

مراحل انجام شکایت کیفری به این صورت است که شخص شاکی باید دلیل شکایت خود را با درج اطلاعات دقیق مانند نام و آدرس و.. را به دادگاه مربوطه تنظیم کرده و ثبت نماید.

انواع جرائم کیفری کدام اند؟

  • مالی

یکی از جرائم کیفری،مالی میباشد و پرونده های مالی بسته به نوعشان و در صورت اثبات تخلفشان،زیر مجموعه پرونده های کیفری قرار میگیرد و پس از طی کردن مراحل لازم حکم نهایی صادر میشود.درادامه به بعضی از این جرائم میپردازیم.

1-رشاء و ارتشاء:

اخذ وجوه مالی،پرداخت توسط هریک از کارکنان و کارمندان یکی از قوای سه گانه یا مامورین خدمات عمومی را ارتشاء میگویند و براساس ارزش مالی اخذ شده حکم زندان یا محرومیت از خدمت علیه متخلفان صادر میشود.

2-تحصیل مال از طریق نامشروع:

در صورت سوءاستفاده از امتیازات اخذ شده مانند جواز صادرات و واردات یا تقلب کردن درتوزیع کالا،مالی بدست آید،نامشروع به حساب می آید.فرد متخلف به بین 3 ماه تا 2 سال حبس و همچنین جریمه ی نقدی دو برابر مال کسب شده،محکوم میشود.

3-خیانت درامانت:

به موجب ماده 674 قانون مجازات اسلامی قسمت تعزیرات حکم زندان بین 6 ماه تا 3 سال برای متخلفانی که متهم به تصاحب،استعمال یا مفقودی اموال علیه صاحبان آنها که به صورت اجاره،امانت یا وکالت در اختیارشان قرار گرفته،در نظر میگیرند.

4-پول شویی:

اموالی که از راه غیرقانونی به دست آید،و تبدیل آنها به اموال با منشاء قانونی جرم پول شویی محسوب میشود.به موجب ماده 9 قانون مبارزه با پول شویی،متخلف پس از برگرداندن مال،به جریمه نقدی یک چهارم درآمد حاصل از جرم محکوم میشود.

  • سرقت

قانون مجازات اسلامی در ماده 265 انیگونه بیان کرده سرقت عبارت از ربودن مال متعلق به غیر است.

این مال متعلق به غیر،هم اشخاص حقوقی و هم حقیقی را شامل میشود.سرقت همانند سایر جرم ها برای اینکه شکل بگیرد به سه عنصر اصلی،قانونی،روانی ومادی نیاز دارد.

  • مزاحمت بانوان

همانطور که میدانید هدف از وضع قوانین در یک جامعه،حفظ حقوق شهروندی میباشد.تجربه ثابت کرده است در صورت احترام به حقوق و آزادی افراد جامعه،تمامی منافع و مصالح آن تامین میشود. قانون وسیله ایی است برای حفظ و جلوگیری از تجاوز به حقوق افراد و جامعه است.

  • جعل

برای تعریف جعل میتوان اینگونه گفت که هرگونه ساختن،آگاهانه تغییر دادن نوشته یا سند،ساخت مهر یا امضای اشخاص،تراشیدن،قلم بردن،سیاه کردن و… به عنوان استفاده برای خود یا دیگری که به ضرر شخص باشد.

  • بازداشت غیرقانونی

بازداشت غیر قانونی یکی دیگر از انواع جرائم کیفری میباشد که درلغت به معنای حبس و توقیف آمده است و در اصطلاح حقوقی بازداشت عبارت است از گرفتن آزادی متهم و زندانی کردن او که توسط مقام قضایی صالح، صورت میگیرد.

همچنین به موجب اصل 32 قانون اساسی آمده است که هیچ فردی را نمیتوان دستگیر کرد. مگر به حکم و ترتیبی که قانون وضع کرده است. مامور بدون حکم قاضی،اقدام به دستگیری کند مرتکب جرم بازداشت غیرقانونی شده است.

  • سقط جنین

هر فردی که به وسیله ی آزار و اذیت،ضرب و شتم باعث سقط جنین زن شود،مجرم به حساب می آید.همچنین دکتر معالج،ماما یا داروفروشی اقدام به سقط جنین کنند بر اساس قانون اسلامی مجازات میشوند.به این نکته توجه کنید در صورتی که جنین زنده،خارج نشود جرم سقط جنین به حساب می آید.درغیر این صورت جرم محسوب نمیشود به عنوان مثال شخصی زن باردار را مورد ضرب جرح قرار دهد ولی بچه سالم به دنیا بیاید جرمی محقق نشده است.

  • اختلاس

اختلاس در اصطلاح فقهی،یعنی ربودن مال دیگری از راه حیله یا توسط به زور.اختلاس از نظر حقوق عبارت است از صاحب شدن مال متعلق به دولت یا بیت المال یا اشیاء سپرده شده به یکی از کارکنان یا کارمندان دولتی میباشد.به طور کلی اختلاس یک نوع از خیانت در امانت که ماموران دولتی از طریق مالی که به خاطره وظیفه به آنها داده شده است مرتکب جرم میشوند.

  • اسید پاشی

اسیدپاشی زمانی رخ میدهد که فردی با عمد شروع به پاشیدن اسید یا هر ترکیب شیمیایی با هر غلظتی که باعث به خطر افتادن عضو شخص شود،اتفاق می افتد و قاضی مربوطه میتواند فرد مجرم را به قصاص عضو یا پرداخت دیه محکوم نماید.

  • کلاهبرداری

این جرم جزو جرائم علیه اموال محسوب میشود.در لغت به معنای،با شیادی و حقه بازی مالی را گرفتن میباشد.کلاهبرداری بر اساس ماده 1 قانون هرکسی از طریق حیله یا تقلب شرکت ها یا کارخانه ها و… فریب دهد و یا به حوادث و پیشامدهای غیر واقعی بترساند یا با عنوان جعلی و یا با وسایل تقلبی مال دیگری را ببرد کلاهبردار محسوب میشود. قاضی مربوطه حکم حبس یک تا 7 سال زندان و پرداخت مالی نقدی معادل مال گرفته شده صادر میکند.

  • خیانت در امانت

یکی دیگر از جرائم کیفری،خیانت در امانت است. هم در آیات و روایات تاکید شده است و هم قوانین،مجازاتی خاصی را برای آن در نظر گرفته است.

خیانت در امانت در لغت به معنای نقض عهد،بی وفایی یا رعایت نکردن امانت مالی است که شخصی از روی اعتماد به مجرم داده باشد.

به موجب ماده 673 قانون تعزیرات مجازات اسلامی آمده است که هر کسی سفید امضایی که به او سپرده شده است،سوءاستفاده کند به یک تا سه حبس محکوم میشود.همچنین قانون در ماده 674 بیان کرده است که اموال منقول و غیر منقول یا نوشته هایی مانند سفته یا چک به عنوان اجاره یا امانت به کسی داده شود و ان شخص اشیا و اموال مذکور را تصاحب کند یا باعث ضرر مالکین شود به شش ماه تا 3 سال زندان محکوم میشود.

و در آخرما سعی کردیم چند نمونه از جرائم کیفری را برای شما بازگو کنیم.توجه داشته باشید بیش از 60 نوع دیگر از جرائم کیفری وجود دارد که میتوانید در صورت نیاز با موسسه ثبت غدیر تماس حاصل فرمایید.وکلای مجرب موسسه ما خدمات متنوع حقوقی را در بالاترین سطح ممکن به موکلین خود در زمنیه های حقوقی ماننده جرائم کیفری ارائه میدهند.داشتن یک وکیل خوب حق شما میباشد.

02188917086

09129359028

کلیک کنید

به اشتراک بگذارید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خدمات برند

نیاز به مشاوره دارید؟

پیمایش به بالا