ثبت موسسه

خانه / مقاله

در این مقاله قصد داریم تا اطلاعات مفیدی در رابطه با ثبت موسسه خدمت شما عزیزان ارائه دهیم. در ادامه به مراحل و مدارک مورد نیاز و همینطور انواع موسسه مخصوصاً موسسه غیر تجاری خواهیم پرداخت.همچنین توضیحات مفیدی در این رابطه خدمت شما عزیزان عرض خواهیم کرد. در این مقاله همانطور که اشاره شد سعی کرده ایم تا اطلاعات مهم و کلیدی خدمت شما عزیزان ارائه کنیم. اما بدیهی است که تمامی نکات و جزئیات را در این مقاله نمی توان گنجاند به همین منظور می توانید با مشاورین و متخصصین شرکت ثبت غدیر در تماس باشید تا از تجربیات و مشاوره های لازم جهت ثبت موسسه بهره مند شوید.

ثبت موسسه غیر تجاری

در بحث ثبت موسسه یکی از موضوعات پر تکراری که با آن مواجه هستیم ثبت موسسه غیر تجاری می باشد. اگر بخواهیم یک تعریف کلی در رابطه با ثبت موسسه غیر تجاری داشته باشیم می توان گفت که این نوع موسسه ها با هدف های هنری، فرهنگی، آموزشی و … تاسیس خواهند شد و در واقع اهداف تجاری را دنبال نخواهند کرد. نکته ای که در این رابطه وجود دارد این موضوع است که این نوع موسسه ها هیچ نوع فعالیت تجاری نمی توانند داشته باشند چه در راستای فعالیتشان و چه در قالب شرکت، هیچ گونه فعالیت تجاری نمی توانند داشته باشند.

نکته ای که در رابطه با این نوع موسسه ها مطرح بوده و باید به آن توجه داشت این است که ثبت موسسه غیر تجاری به مراتب از ثبت شرکت آسان تر بوده و سلسله مراتبی که در رابطه با ثبت شرکت باید طی شود را نخواهد داشت. به عنوان مثال برای ثبت شرکت ارائه شرکت نامه ، تقاضانامه و … مورد احتیاج بوده اما در رابطه با ثبت موسسه این قوانین وجود نداشته و لازم به ارائه این مدارک نمی باشد.برخی از مسائل پیرامون موسسه ها با شرکت های مسئولیت محدود تا حدودی شبیه به یکدیگر هستند.

برای موسسه لازم به واریز هیچگونه وجه به حساب بانکی نخواهد بود. موضوع دیگر محدود کردن مدت زمان فعالیت اعضاء هیئت مدیره است. یعنی می توانید زمانی محدود یا نا محدود برای فعالیت آنها تعیین کنید. این خود یکی از مواردی به شمار می رود که می توان به عنوان یکی از ویژگی های این نوع موسسه ها دانست.

نکات مربوط به ثبت موسسه غیر تجاری

موسسه های غیر تجاری انواع مختلفی داشته که در این بخش به آنها اشاره خواهیم کرد. انواع موسسه های غیر تجاری عبارتند از؛ موسسه انتفاعی و موسسه غیر انتفاعی . در ادامه توضیحات مختصری در رابطه با آن ها ارائه خواهیم کرد. نکات دیگری در رابطه با این نوع موسسه ها وجود دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت نکاتی مانند میزان سرمایه، مدارک مورد نیاز، تعداد شرکا، شرایط ثبت، هیئت مدیره موسسه و … .

موسسه انتفاعی

در رابطه با این نوع موسسه ها لازم است  اشاره کنیم که هدف شرکت در راستا اهداف غیر تجاری است. در راستای فعالیت یا در قالب این نوع موسسه مجاز به هیچگونه فعالیت تجاری نخواهید بود.

فعالیت این نوع موسسه ها به چه شکل می باشد؟

یکی از اهداف بر این اساس است که سود حاصل از فعالیتشان بین موسسین تقسیم شود. حوزه فعالیت این نوع موسسه ها را می توان در قالب آموزشگاه های علمی، فرهنگی، هنری، آموزشگاه های زبان، فنی و مدرسه های غیر انتفاعی دانست.

نکته ای که در رابطه با این نوع موسسه ها باید به آن توجه داشت این موضوع است که قبل از شروع هرگونه فعالیت موسسه به صورت قانونی و با توجه به روالی که تعیین شده است در سازمان مربوطه ثبت شود. مدارک تحصیلی و سایر مدارک مهمی که از سوی موسسین به اداره ثبت مربوطه ارائه می شود باید با مدارک موسسین مطابقت داده شود. در صورت تایید اجازه آغاز فعالیت از سوی کارشناسان اداره مربوطه صادر شود.

موسسه غیر انتفاعی

بر خلاف موسسه های انتفاعی اهدافی نظیر تقسیم سود بین موسسین را دنبال نخواهد کرد .  که در ادامه به چند مورد از فعالیت های این نوع موسسه ها اشاره خواهیم کرد. انجمن های سیاسی، انجمن های اسلامی، صندوق قرض الحسنه، موسسه های خیریه و از این دست موسسه ها همگی با اهدافی که خدمت شما عرض شد احداث خواهند شد .به همین منظور در دسته موسسه های غیر انتفاعی قرار خواهند گرفت.

نکته ای که در اینجا جا دارد به آن اشاره داشته باشیم استعلام هایی است که اداره ثبت شرکت ها باید نسبت به آن اقدامات لازم را انجام دهد. در صورتی که درخواستی مبنی بر تاسیس یکی از این موسسه ها به این سازمان ارائه شود، اداره موظف است تا استعلام های لازم را از نیرو انتظامی به عمل بیاورد تا صلاحیت موسسین به نوعی تایید شود.

شرکا و هیئت مدیره موسسه های غیر تجاری

برای ثبت موسسه به صورت غیر تجاری لازم است تا حداقل دو عضو هیئت مدیره که به سن قانونی رسیده باشند وجود داشته باشند. نکته ای که در رابطه با این نوع شرکت ها لازم است تا به آن اشاره کنیم این است که این نوع موسسه ها بر خلاف شرکت ها نیاز به بازرس نداشته و همین امر است که روال ثبت موسسه را به مراتب آسان تر از شرکت ها می کند.

مورد بعدی در رابطه با هیئت مدیره موسسه می باشد.موسسه باید هیئت مدیره ای داشته باشد که هرکدام از اعضاء آن مسئول انجام کار مشخصی در موسسه باشند. نکته ای که در این رابطه می توان به آن اشاره داشت اختیارات اعضاء هیئت مدیره است. همانطور که اشاره شد هرکدام از اعضاء هیئت مدیره مسئول تصمیم گیری برای بخش یا موردی مشخص در شرکت هستند.آنها می توانند در حوزه فعالیت هایشان تصمیماتی را در رابطه با موسسه گرفته و اجرا کنند.

انتخاب هیئت مدیره بر اساس مجمع عمومی عادی انتخاب خواهند شد که می تواند از داخل یا خارج انتخاب شوند. نکته دیگر یکی دیگر از مسئولیت هایی است که بر دوش اعضاء هیئت مدیره است. در واقع اعضاء هیئت مدیره مسئول برگذاری مجمع عمومی عادی و فوق العاده هستند. همین امر یکی از مسئولیت های مهم  اعضاء هیئت مدیره در رابطه با موسسه ها به شمار می رود.

میزان سرمایه اولیه جهت ثبت موسسه

میزان سرمایه اولیه مشخص شده برای این نوع موسسه ها همانند برخی از شرکت ها حداقلی برای آن ها تعیین شده است. این مبلغ معادل 1 میلیون ریال مشخص شده است. همچنین سقفی برای میزان افزایش سرمایه برای این موسسه ها در نظر گرفته نشدهاست.شما می توانید تا میزان دلخوان میزان سرمایه اولیه را افزایش دهید.

موسسه غیر انتفاعی

مدارکی که برای ثبت موسسه مورد نیاز بوده و نیازمند تایید، تهیه و ارائه آن به اداره مربوطه می باشد، عبارتند از؛

  1. ارائه دو نسخه تقاضانامه ثبت موسسه که برگه ها به صورت چاپی می باشند
  2. ارائه و تنظیم دو نسخه از اساسنامه
  3. ارائه فتوکپی شناسنامه و کارت ملی کلیه شرکا موسسه
  4. ارائه و تنظیم دو نسخه صورت جلسه مجمع موسسین
  5. اخذ مجوز های لازم و ارائه آن به اداره مربوطه

مراحل ثبت موسسه

در این بخش نیز به مراحلی که برای ثبت موسسه لازم است تا صورت پذیرد اشاره خواهیم کرد.

در اولین به سامانه اداره ثبت شرکت ها مراجعه کنید و گزینه تاسیس شخصیت حقوقی را انتخاب کنید. در این بخش ثبت موسسه غیر تجاری را انتخاب کرده و به صورت کامل نسبت به تکمیل اطلاعات مربوط به متقاضی اقدامات لازم را انجام خواهید داد.

انتخاب نام

قدم بعدی در رابطه با ثبت موسسه غیر تجاری انتخاب نام می باشد که این قسمت نیازمند توجه بوده و باید با توجه به خصوصیات موسسه و مرتبط با آن 5 اسم انتخابی را در قسمت مشخص شده ثبت کنید و در نهایت بعد از بررسی های لازم یکی از اسامی ارائه شده توسط کارشناس مربوطه انتخاب خواهد شد. اما در صورتی که در این رابطه مشکل یا نقصی وجود داشته باشد ابلاغیه مبنی بر رفع نقص به وجود آمده ارسال خواهد شد.در نهایت  بعد از رفع نقص در پرونده به تایید نهایی کارشناس مربوطه خواهد رسید. برای انتخاب اسم های مناسب می توانید با متخصصین شرکت ثبتی و حقوقی غدیر در ارتباط باشید و مشاوره های لازم را کسب کنید.

بعد از پذیرش و گرفتن تاییدیه

بعد از پذیرش و گرفتن تاییدیه های لازم از سوی سامانه اداره ثبت شرکت ها یک نسخه اصلی از صورتجلسه می بایست به آدرس مشخص شده ارسال شود. پس از ارسال صورت جلسه، بررسی های لازم در رابطه با آن صورت گرفته و از نظر رعایت قوانین و مقررات چک می شود و در صورت داشتن نقص، ابلاغیه ای در این رابطه با شخص متقاضی ارسال خواهد شد تا نقص های مربوطه رفع شود. در صورتی که صورت جلسه مشکلات جدی و متعددی داشته باشد احتمال رد شدن آن خواهد بود. ابلاغیه ای که به شخص مبنی بر دلایل و ایرادات آن ارسال خواهد شد تا فرد نسبت به حل آن اقدامات لازم را انجام دهد. در این رابطه نیز می توانید از متخصصین ما کمک های لازم را دریافت کنید.

زمانی که تاییدیه های لازم دریافت شود، کارشناس اداره مربوطه دستور ثبت در دفتر را صادر می کند. مشخصات به صورت کامل ثبت خواهند شد. در مرحله بعدی پیش نویسی جهت انتشار آگهی تاسیس تنظیم خواهد شد. بعد از احراز هویت و انجام مراحلی که اشاره کردیم در نهایت امضاء متقاضی را نیاز خواهد داشت.

در این مرحله نیز مسئول یا کارشناس مربوطه برگه ای شامل اساسنامه، تقاضانامه و صورت جلسه را به متقاضی تحویل خواهد داد. این برگه مهر و تاییدیه اداره مربوطه را دارد و از سوی اداره ثبت شرکت ها تسلیم متقاضی خواهد شد.

 آخرین مرحله درج آگهی تاسیس در روزنامه های مربوطه خواهد بود.

آدرس سایت ثبت شرکتها : https://sherkat.ssaa.ir

سخن آخر

در این مقاله به ثبت موسسه، انواع موسسه ها، مدارک مورد نیاز، شرایط، مراحل ثبت و …. پرداختیم و توضیحات کوتاه و مختصری در این رابطه خدمت شما عزیزان ارائه کردیم. در صورتی که تصمیم به ثبت موسسه را به صورت جدی دنبال می کنید بهتر است برای اطلاع از شرایط، قوانین و ضوابط و مراحلی که برای ثبت باید انجام شود، با متخصصین ما تماس حاصل فرمایید. متخصصین ثبت غدیر با توجه به سابقه طولانی و پروژه های موفق در این زمینه می توانند مشاوره های لازم و نکات مهم بسیاری را به شما ارائه دهند. بنابراین می توانید برای تسریع در کار و مراحل ثبت با ما در تماس باشید.

02188917130

09129359028

کلیک کنید

به اشتراک بگذارید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خدمات برند

نیاز به مشاوره دارید؟

پیمایش به بالا