تغییر اسم

خانه / مقاله

تغییر اسماسم،دارایی با ارزشی برای انسان از بدو تولد بوده است به نحوی که داشتن اسمی زیبا باعث افزایش اعتماد به نفس و ایجاد حسی خوش برای انسان میشود از این رو مردم به دلیل نداشتن اسمی زیبا به تغییر اسم روی آورده اند.

 

 

بر اساس قانون برای چه اسم هایی رو میتوان تغییر داد؟

به موجب ماده 20 قانون ثبت احوال و تبصره های آن انتخاب اسم های زیر ممنوع است و برای تغییر اسم باید مقررات مربوطه را رعایت کرد:

  • تغییر اسم هایی که موجب بی حرمتی به مقدسات اسلامی گردد مانند عبدالات(لات نامی بتی در مکه)
  • تغییر اسامی مرکبی که یک اسم محسوب نمیشود(اسامی مرکب ناموزون) مثل شهره فاطمه
  • تمامی عناوین اعم از کشوری،لشکری مانند سروان،سرتیپ
  • القاب مانند ملک الدوله،حاجیه سلطان
  • نام های زننده و زشت یا نام هایی مانند گرگ،قوچی و.. یا نام هایی که مغایر فرهنگ و مقدسات مذهبی باشد مانند لات،خونریز و… و همچنین نام هایی که موجب تحقیر باشد مثل کنیز،گدا و….
  • اسامی نامتناسب با جنس
  • حذف کلامات غیر ضروری و زائد
  • هم اسم بودن فرزند با پدر یا مادر
  • هم اسم بودن برادران یا خواهران
  • تغییر اسم هایی از صورت عربی به فارسی مانند رحمن به رحمان یا اسحق به اسحاق
  • تغییر نام هایی که اسامی ایام هفته باشد

اگر شرایط بالا را داشته باشید میتوانید به کلیه ادارات ثبت احوال رفته و برای تغییر اسم اقدام کنید.

تغییرنام مذهبی

باید توجه داشته باشید هیچ مانعی برای تغییر اسم مذهبی وجود ندارد و افراد دارای نام مذهبی هم میتوانند برای تغییر اقدام کنند.

البته باید توجه داشته باشید که ثبت احوال مقرراتی برای تغییر اسم علی الخصوص در اسم های مذهبی قائل شده است.آن هم شرط ((فراوانی بیشتر نام انتخابی)) است. این شرط بدین معناست که باید اسمی که شخص انتخاب کرده است از اسم اولی او فراوانی بیشتری داشته باشد.

البته این شرط وحی منزل نیست و در بسیاری از موارد و پرونده ها که از طریق مرجع قضایی صورت گرفته است،شخص موفق به تغییر اسم شده است مانند طاهره به بهاره یا عزیزه به عسل

قید سیادت در شناسنامه

در تبصره 5 ماده 20 قانون ثبت احوال برای افرادی که سیادت در شناسنامه شان ذکر نشده است،آمده است که:

((ذکر سیادت در اسناد سجلی ساداتی که سیادت آنان در اسناد سجلی پدر و یا جد پدری مندرج باشد و یا سیادت آنان با دلایل شرعی ثابت گردد الزامی است. مگر کسانی که خود را سیّد ندانند و یا عدم سیادت آنان شرعا احراز شود.))

آیا تغییرنام برای پیروان اقلیت های دینی نیز انجام میشود؟

پاسخ این سوال بله است فقط تنها نکته که در مورد تغییر اسم این افراد که در تبصره های 3 و 4 ماده 20 قانون ثبت احوال کشور آماده است، به شرح زیر میباشد:

((انتخاب نام در مورد اقلیتهای دینی شناخته شده در قانون اساسی تابع زبان و فرهنگ دینی آنان است. در اسناد سجلی اقلیتهای دینی شناخته شده در قانون اساسی کشور نوع دین آنان قید می‌شود))

همچنین افرادی که خواهان تشرف به دین اسلام را دارند نیز میتوانند به راحتی نام و نام خانوادگی خود را تغییر دهند و بر اساس تبصره 5 ماده گقته شده،تغییرات مربوط به نام و نام خانوادگی آنان در اسناد سجلی ثبت میشود.

با مشاوران و کارشناسان ما در ارتباط باشید.

02188917130
+989129359029

 

به اشتراک بگذارید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خدمات برند

نیاز به مشاوره دارید؟

پیمایش به بالا